Ambius Kerstblog

met het laatste nieuws en dé trends van kerst 2022
Hoe medewerkers een fijne kerst op het werk kunnen hebben

Hoe medewerkers een fijne kerst op het werk kunnen hebben

We beleven het einde van het jaar allemaal anders. Sommigen van ons zijn zo enthousiast dat ze het aantal dagen tot kerst aftellen en online alle webshops afstruinen om de meest originele kersttrui te scoren – om helemaal klaar te zijn voor de eerste kerstborrel van het jaar.

Andere daarentegen genieten meer van de geur van kastanjes die hun doen denken aan hun jeugd, terwijl ze een grimas trekken als ze de alle Kerstmuziek uit de winkels horen knallen. Of u nu een een fanatieke kerstvierder bent of juist geniet van een stille nacht, een ding is duidelijk – kerstdecoratie daar houden we stiekem toch allemaal wel van.

Bij Ambius , zijn we de experts in het verzorgen en het ontwerpen van kerstdecoraties voor de zakelijke markt. We hebben meer dan 50 jaar ervaring in meten van de impact van effectief ontwerpen in 15 landen wereldwijd . Uit al deze data kunnen we concluderen dat van alle voordelen van decoraties “een positieve stemming” een van de belangrijkste is.

Of je je kerstboom nu helemaal over de top wilt met diverse kleuren en veel kerstballen of juist kiest voor een stijlvolle natuurlijke boom met enkel lichtjes, we maken keuzes in ons persoonlijke leven over hoe we de kerstdagen aankleden. Om het belang van de invloed van kerstdecoraties op stemming te meten hebben we onderzoek gedaan door middel van interviews en enquêtes met meer dan 1000 specialisten uit de branche, met klanten en diverse grote merken.

Van alle respondenten, gaf 77% aan dat ze vonden dat de kerstdecoratie de sfeer op kantoor positief had beïnvloed, mensen gelukkig maakte (71%) en zelfs de interactie met de werknemers verbeterde (68%). Gelukkige werknemers beoordelen hun werkgever beter en bedrijven maken een goede indruk op hun klanten/aandeelhouders, maar er zijn nog meer aantoonbare voordelen.

Josh Bersin van Deloitte is van mening dat de gemiddelde kosten van het verliezen van een werknemer tot 1,5-2,0 x het salaris van die persoon kunnen zijn. Met dit in gedachten en het feit dat 88% van de werkgevers zei dat kerstdecoratie invloed heeft op het welzijn van hun personeel, is het duidelijk dat deze decoratie uiteindelijk van invloed kan zijn op het behoud van werknemers.

Het kerstseizoen is de tijd waarin wij snakken naar wat extra waardering van onze werkgever, onze families en onze vrienden. Door uit te pakken met kerst geven werkgevers hun personeel die extra waardering.

Author:

2 × 4 =